Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği hayatın her alanındaki çeşitli problemlere etkin çözümler sağlamak amacıyla; elektrik, elektronik, haberleşme, bilgisayar donanım, yazılım içeren bilgi sistemlerinin analizi, tasarımı, uygulaması, test edilmesi ve geliştirilmesi çalışmalarını yapmaktadır. Günümüzün mühendislik ve uygulamalı bilimlerinde göze çarpan teknik problemlerin çoğu, çok disiplinli bir yaklaşım gerektirmektedir. Bölümün temel amacı öğrencilerine, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği alanındaki güncel bilgileri takip edebilecek bilgi derinliğini; bunu gerçekleştirirken öğrencilere endüstri ve akademide ortaya çıkan problemleri teşhis edebilme ve çözebilme yetisini kazandırmaktır. Bu bağlamda öğrenciler; kablolu-kablosuz haberleşme sistemleri, robotik, otomasyon, modelleme ve prototip geliştirme, simülasyon, gerçek-zamanlı veri okuma değerlendirme, uzaktan algılama, yer ve uydu sistemleri, güç elektroniği, yüksek gerilim, aydınlatma ve optik, mekanik ve elektronik stabilite, donanım mimarisi, yazılım, veri tabanı sistemleri, ağlar ve kablosuz iletişim, paralel ve dağıtık sistemler, güvenlik, gömülü sistemler, görüntü işleme, yapay zeka ve veri madenciliği gibi çeşitli konularda uzmanlık kazanacaktır.